Visita al Reus Tech Summit 2023

Els nostres alumnes de Sistemes Microinformàtics i Xarxes van assistir a la primera edició del Reus Technology Summit, un esdeveniment organitzat pel Clúster TIC Catalunya Sud i REDESSA. La jornada va reunir a destacats professionals del sector tecnològic i digital per abordar les 10 tecnologies que marcaran l’any 2024, amb l’objectiu de crear un espai de referència per a la divulgació tecnològica i facilitar aliances empresarials i institucionals.

Els temes destacats van incloure les possibilitats de la intel·ligència artificial en la personalització de productes i aplicacions locals, la transformació de la indústria 4.0 en productes de consum, els reptes en ciberseguretat, les implicacions dels metaversos, el futur del 5G i les perspectives del 6G, així com les tendències financeres i monedes digitals i la mobilitat elèctrica.

El president del Clúster TIC Catalunya Sud, Pablo Mazón, va expressar la seva satisfacció amb l’acollida i va destacar la importància d’aquests esdeveniments per situar la Catalunya Sud com a hub tecnològic. L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, va destacar la clara aposta per atraure talent i transformar la ciutat amb les noves tecnologies. El regidor d’Economia, Innovació i Coneixement, Josep Baiges, va ressaltar que Reus s’ha posicionat com a ciutat tecnològica i pol d’atracció d’startups.

Gina Tost, Secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat, va tancar l’acte celebrant l’impuls d’iniciatives innovadores al territori i el paper clau del sector tecnològic. La jornada va ser conduïda per la periodista Mariola Dinarès i es va dur a terme a l’Auditori Antoni Gaudí de firaReus Events.