Descobrint els Secrets de la Mobilitat Urbana: Visita a Amersam

El passat divendres, 23 de febrer, els estudiants del segon curs de Sistemes Microinformàtics i Xarxes van tenir l’oportunitat d’explorar l’engranatge intern de l’empresa municipal mobilitat, Amersam, ubicada a Reus. Aquesta visita va ser una immersió fascinant en el món de la gestió de la mobilitat urbana i els sistemes informàtics que la sostenen.

Amersam és l’empresa responsable de gestionar diversos aspectes crucials de la mobilitat a la ciutat de Reus. Des de la coordinació dels serveis de transport públic com els autobusos fins a la gestió dels sistemes de parking i la zona blava, l’empresa té un paper clau en garantir un flux de trànsit eficient i ordenat a la ciutat.

Una de les iniciatives més rellevants que Amersam ha posat en marxa recentment és el sistema de Bici Sharing conegut com a “Gantxeta”, que va ser implementat a finals del 2023. Aquest programa té com a objectiu promoure el transport sostenible a la ciutat, oferint una opció de desplaçament ecològica i saludable per als ciutadans.

Durant la visita, els estudiants van tenir l’oportunitat d’explorar els sistemes informàtics que són al cor de les operacions de Amersam. Van aprendre sobre la complexitat de la gestió de la informació en temps real per coordinar els serveis de transport i la infraestructura de mobilitat de la ciutat.

A més a més, una part destacada de la visita va ser una presentació especial sobre ciberseguretat. Aquest tema és d’una importància creixent en un món cada vegada més connectat digitalment, i els estudiants van tenir l’oportunitat d’aprendre sobre els reptes i les estratègies per protegir els sistemes informàtics de possibles amenaces cibernètiques.

La visita a Amersam va ser una experiència enriquidora per als estudiants, que van poder connectar els conceptes apresos a l’aula amb les aplicacions pràctiques en un entorn laboral real. Va obrir els seus ulls a les diverses oportunitats professionals en el camp de la informàtica i la tecnologia de la informació, especialment en el sector de la mobilitat urbana i la sostenibilitat.

Des d’aquí, volem agrair a Amersam per obrir les seves portes i compartir els seus coneixements i experiències amb els estudiants. Aquesta visita ha estat una font d’inspiració i una oportunitat per aprofundir en la comprensió del paper crucial que la tecnologia juga en la gestió de la mobilitat urbana.